De trend van het moment - Barbiecore | Fashionchick

2022-08-21 04:57:52 By : Ms. Panda Chen

Vrolijke, extreem felle kleuren en korte en speelse outfits; sinds de opmars van de Barbie-film is Barbiecore trending in modeland. Niet zo gek wanneer je wekelijks wordt getrakteerd op foto’s van Margot Robbie als Barbie (en Ryan Gosling als Ken).

Barbie kennen we natuurlijk als de barbiepop die in 1959 op de Amerikaanse markt werd gebracht. In eerste instantie niet om mee te spelen, maar als rolmodel voor jonge meisjes. Barbie was dan ook te zien in meer dan 200 verschillende outfits en met verschillende carrières: van arts tot astronaut. Ze had een goed gevoel voor mode en was geobsedeerd door haar uiterlijk. We zien heel veel roze, minirokjes en -jurkjes, lang haar en hoge hakken. Het kan niet gek of extreem genoeg. 

Barbie was voor velen een goede ervaring om te experimenteren met ‘volwassen’ outfits. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een echte muse. Zo zou je Elle Woods uit de iconische film Legally Blond als een Barbie in de advocatenwereld kunnen zien, zijn er verschillende celebs met een eigen barbiepop en wordt Barbie nog steeds als voorbeeld genomen tijdens bijvoorbeeld het Met Gala. Barbiecore is dus eigenlijk geen nieuwe trend, maar wordt continu in een ander jasje gestoken. Barbiecore anno nu staat, met dank aan alle Barbie-shots uit de nieuwste film, vooral in het teken van Barbie zelf. Maar wat houdt de Barbie-aesthetic nu precies in?

Roze is met stip op één de favoriete kleur van Barbie, Barbieroze om specifieker te zijn. Voor Barbie staat roze gelijk aan vrouwelijk empowerment. Wanneer roze niet je kleur is, kun je toch meedoen met Barbiecore. Eigenlijk passen alle felle, opvallende en bijna neonachtige kleuren waar je een statement mee maakt, bij deze trend. 

Jxlisa Satijn Overhemd Dames Pastel

Jxmary Regular Broek Dames Roze

Jxcaitlyn Biologisch Katoen Sweatshirt Dames Roze

Gebloemd Mini Jurk Dames Roze

Een ander groot onderdeel van Barbie waren haar vrouwelijke accessoires. Denk aan grote oorbellen, armbanden met grote bedels, schattige haarbanden en strikken. Je hoeft jezelf hier niet meteen mee vol te hangen, kijk wat bij je (stijl) past. Strik bijvoorbeeld een zijden sjaal vast in je haar en ga voor gouden hoops of een bedelketting. 

Bevelo - Blauwe dames en heren ring met afgeronde hoeken

Barbie heeft over het algemeen altijd hoge hakken aan. Niet per se comfortabel, maar sinds de chunky schoenzolen ook volop in het modebeeld te zien zijn, kun je die bijvoorbeeld combineren met de Barbiecore-trend. Je loopt tenslotte een stuk langer en relaxter op hakken met een grove zool. Koop een paar hakken in een vrolijke kleur en je past zowel in de Y2K-stroming als in Barbiecore.

Zwarte platform sandalen met hak

Al zien we voornamelijk opvallende, korte en kleurrijke outfits, Barbie staat net zo bekend als ‘vrouw’ die uitnodigt om te experimenteren met stijlen. Zie deze Barbie-trend dan ook als de ultieme uiting van je eigen stijl, ondanks de huidige modetrends. Precies zoals dat ook kon bij een barbiepop. 

4 zomertrends die je overal ziet op TikTok

Zomertrend: controversiële jurken. Durf jij het aan?

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Je bikini ondersteboven dragen is volgens Instagram dé trend Fashion Lees ook Luchtige avondjurken voor op vakantie Fashion Lees ook Van kantoor tot strand: de pareo is alles wat je nodig hebt Fashion Lees ook Trends die je al in je kast hebt liggen Fashion Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Je bikini ondersteboven dragen is volgens Instagram dé trend

Luchtige avondjurken voor op vakantie

Van kantoor tot strand: de pareo is alles wat je nodig hebt

Trends die je al in je kast hebt liggen

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.